Фото: Бојан Д.Тошић

Фашистичка кампања започета је још пре неколико недеља у Приштини, када је јастреб Аљбина Куртија, Арменд Муја прогласио Данила Вучића за терористу (исту етикету залепио је и Андреју Вучићу) и тиме је практично почео лов на главу сина председника Србије. И све то образложено је тиме што млади Данило воли Косово и Метохију, сматра да је то срце Србије, сматра да је део Србије, воли свој народ и слично.

Довољно за Куртијеве људе да га прогласе за легитимну мету.

Медији у Сарајеву и обавезно у Загребу, аутоматски су се придружили кампањи против младог Вучића.

Одмах у јануару све је настављено у Сарајеву, на најпоганији, најјаднији и, морамо рећи најглупљи начин.

Опет је засметало званичном Сарајеву што Данило Вучић воли свој народ, што воли Републику Српску, што воли српску тробојку. Али, уз неколико грешака. Прво, кукали су у званичном Сарајеву стотину пута до сада како председник Србије не поштује званичну БиХ, како само форсира Републику Српску и тако даље.

А наса држава, званично, како се то и ради у таквим случајевима свугде у свету вековима уназад, послала искључиво званичном Сарајеву обавештење, искључиво помињући државу БиХ, поштујући дакле и суседну државу и дипломатска правила.

И друго, Данило Вучић је био пристојан, невидљив малтене, а “душебризници” из Сарајева потрчали су да глупо доставе медијима документ у ком не пише ниста осим тих, набројаних формалности и сами тиме целом свету показали да нису држава осим на папиру. Јер, озбиљне државе то не раде.

Укратко, фашизам на делу, прогањање једног младог човека само зато што воли свој народ, али не мрзи и не вређа друге. Фашизам зато што жели слободно да у тишини искаже љубав према Косову и Метохији, према Републици Српској, али опет, не вређајући никога другог.

Фашизам, јер и једнима и другима, уз усташке медије који са удобне удаљености доливају уље на ватру и закувавају, дакле фашизам јер и једнима и другима смета што је Данило Вучић жив.

Хтели су да му дођу главе, покрећући хајку на њега, а та њихова хајка и кампања прљавих лажи, разбила им се о глупе тикве које ће им дуго звонити тако празне!