Посљедњих неколико дана све више гласина кружи о потенцијалном приказивању нових модела Реалме телефона.

Иако спецификације самих телефона засигурно неће бити лоше, ставка која је највише пажње привукла јесте нова, супер-брза технологија пуњења снаге 240 W.

Нови адаптер има ознаку SuperVOOC, која је иначе резервисана за пуњаче компаније Оппо, која је Реалме-ова матична компанија.

Њих двије дијеле исти развојни тим, па остаје да се види да ли ће Реалме име пуњача мијењати и које име би користио.

Поред новог телефона најављено је да ће бити приказан и слабији модел са, иако споријим, и даље изузетно брзим пуњењем снаге 150 W. Слабији модел ће такође имати батерију капацитета 5.000 мАх, већег од оне у снажнијем моделу, пише GSMArena.

Поменута технологија пуњења већ је приказана на МWЦ сајму у Барселони 2022. године. Иако само као демо верзија, и ниједан уређај није био најављен са могућношћу коришћења наведене технологије, публика се могла увјерити да је за потпуно пуњење батерије било потребно свега девет минута.

Сада када имамо и слику са спецификацијама самог пуњача, као и телефона, знамо како то и постиже – двије ћелије батерије заједно ће имати капацитет од 4.600 мАх, док ће се сама снага пуњача од 20 А/12 В у телефону прерасподелити на два дијела, па ће до сваке ћелије стизати вриједност од 10 В/24 А.

Тренутни рекордер када је у питању техологија брзог пуњења јесте модел компаније компаније Xiaomi , тачније Redmi Note 12 Discovery телефон, са пуњачем снаге 210 W.

Међутим, индустрија паметних телефона рапидно напредује, па ће тако овај рекорд бити оборен само два мјесеца након изласка поменутог модела, наводи Benchmark.