Јавна здравствена установа Специјална болница за Психијатрију Соколац која је са радом почела 1958. године, данас је обиљежила 64 године постојања. Према ријечима вршиоца дужности директора Болнице Драгана Булајића од дана оснивања па до данас установа је пружила услуге лијечења за преко 26.000 пацијената.

• Ово је година радова захваљујући којима смо побољшали услове и квалитет боравка пацијената у Установи. Извршена је реконструкција мушког акутног одјељења захваљујући средствима Владе Републике Српске и Министарства финансија, док је наш сљедећи корак реконструкција женског акутног, за које су средства већ одобрена– истакао је Булајић и додао да је данас ЛОТ тим из Вишеграда уручио једнократну новчану помоћ за пацијенте.

Дефектолог Бојан Ђерић који годинама ради на пословима рехабилитације и ресоцијализације пацијената у Радно-окупационој терапији је рекао да су се пацијенти кроз драмско-литерарне секције спремали уназад неколико мјесеци.

• Наша терапија се проводи кроз дневне активности које подразмјевају спремање за један нови живот, промјену досадашњих навика и начина живота. Наш посао је показати пут пацијентима како би се потпуно ресоцијализовани вратили у друштвену средину– појаснио је Ђерић.

Болница, тренутно броји 140 пацијента.

Рођена 27. априла 1988. године у Сокоцу. Након основне школе и гимнaзије, на Факултету политичких наука у Бањалуци, завршила студије новинарства 2011. године. Магистар новинарства од 2015. године. Запослена у Инфо центру од 2012.године.