Један од најбољих српских фудбалера икада, а касније и тренер Синиша Михајловић преминуо је после тешке и дуге болести у 53. години живота, потврдила је породица Михајовић ову стравичну вест.

Михајловић је умро у болници у Италији окружен породицом. Његово здравствено стање нагло се погоршало претходних дана, више пута је побеђивао опаку болест, али је леукемија „показала зубе“ и заувек угасила његов живот.

Рођен је 20. фебруара 1969. године у Вуковару, а професионалну фудбалску каријеру почео је 1988. у Војводини. У децембру 1990. купила га је Црвена звезда за милион марака, што је био апсолутни рекорд у југословенском фудбалу. У дресу црвено-белих више је играо по средини, а тек одласком у Рому, лета 1992, почиње да игра на позицији „левог бека“. Две године касније је у Сампдорији, и ту је „либеро“. Следи ангажман у Лацију, а копачке о клин окачио је у Интеру.

Током каријере освојио је 16 трофеја: пет првенствених титула, Куп шампиона, Куп купова Европе, четири купа Италије, Интерконтинентални куп, Суперкуп Европе и три суперкупа Италије.

До данас држи рекорд у Серији А са 28 постигнутих голова из слободних удараца. У Бразилу су му једном мерили снагу шута и утврдили да је лопта ишла брзином од 165 километара на сат.

У историји најважније споредне ствари на свету било је и других легендарних извођача слободних удараца, али Миха се показао најкреативнијим.