Фото: Б.Радоњић

Пета ванредна сједница Скупштине општине Соколац на којој је требао бити разматран Нацрт ребаланса буџета општине Соколац за 2022. годину, као и Нацрт буџета општине Соколац за 2023. годину прекинута је данас одлуком одборника.

Предсједник Скупштине општине Соколац Сретко Марјановић навео је да је шеф клуба одборника СНСД-а Ђорђе Радић предложио да се данашња сједница прекине због тога што није био присутан начелник Милован Бјелица из оправданих разлога, а који је предлагач ових важних докумената.

– Одборници СНСД-а сматрали су да је било какву причу неозбиљно и отворити по питању Нацрта ребаланса буџета општине Соколац за текућу годину и за Нацрт буџета општине Соколац за наредну годину и поред тога што је начелник Бјелица дао овлаштење начелнику Одјељења за привреду и финансије општине Соколац Митру Пржуљу да може да заступа предложене документе – истакао је Марјановић.

Шеф клуба одборника СНСД-а Ђорђе Радић, на чији приједлог је и прекинута сједница констатовао је да је буџет најважнији документ једне Скупштине.

– Према Нацрту ребаланса буџета за ову, као и буџета општине Соколац за 2023. годину тражи се много питања и одговора које не може дати нико други осим начелника. Самим тим, да не би улазили у процедуралне проблеме да Нацрт ребаланса буџета не прође и да дође до потешкоћа око буџета за сљедећу годину, сложили смо се да је најбоље да се иста одгоди, док буде начелник здравствено способан да присуствује и да нам да одговоре око буџета који је најважнија ставка у нашем раду, односно функционисању општине Соколац – додао је Радић.

Пета ванредна сједница Скупштине општине Соколац биће настављена у четвртак, 22. децембра у 09.00 часова.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име