Фото: Соколац-срце Романије

Синдикални одбор Синдикалне организације Шумског газдинства „Романија“ Соколац затражио је од директора газдинства Страхиње Башевића да стави ван снаге одлуку о смањењу цијене рада од 160 КМ на 140 КМ, поручујући да ће у супротном радници искористити све видове синдикалне борбе.

„Ова одлука је незаконита и директор није имао право донијети самоиницијативно одлуку без сагласности са репрезентативном Синдикалном организацијом, која је потписник Колективног уговора и цијене рада од 160 КМ“, саопштено је из Јединствене удружене синдикалне организације у Јавном предузећу „Шуме Републике Српске“ Соколац.

Овај захтјев упућен је генералном директору „Шума Српске“ Соколац, Надзорном одбору овог јавног предузећа, као и предсједнику Владе Републике Српске.

Јединствена удружена синдикална организација у „Шумама Републике Српске“ је 1. јула, након вишенедјељних преговора и организовања штрајкова упозорења по шумским газдинствима широм Српске, постигла договор са Управом предузећа и потписала споразум о повећању цијене рада са 140 на 160 КМ.

Плате запослених, регрес и остала примања везана за цијену рада у овом предузећу од јула су увећане за 15 одсто, додаје се у саопштењу.