Фото: Независне новине

Фотографија црвене стијене на Романији, Владимира Тадића из Челинца, уврштена је у календар Свјетске метеоролошке организације за 2023. годину.

У избору је учествовало више од 1.500 фотографија из свих дијелова свијета, а Тадићева фотографија једна је од 13 побједничких и представља мјесец фебруар.

– Ово је трећа година за редом да се фотографије нашег Владимира Тадића налазе у календару Свјетске метеоролошке организације и да на најлепши начин презентују љепоте наших крајева широм свијета- рекли су из Хидрометеоролошког завода РС.

Подсјетимо, у календару WМО за ову годину налази се Тадићева слика са мотивима Грахова, а прошле године то је била фотографија “Планине Сјеверне Македоније”.

Фото: Владимир Тадић

Сам Тадић на свом Фејсбук профилу је написао да се због треће награде радује исто као и први пут.

– Конкуренција је била одлична, а на избор је утицао технички и ликовни квалитет фотографија, географска заступљеност, сама врста временске појаве, али и глас јавности. Зато се захваљујем свима који су гласањем помогли да глас о нашим природним љепотама допре што даље и да Романија буде уврштена у календар- навео је Тадић.