Фудбалери Србије појавили су се данас на конференцији за новинаре послије јучерашњег пораза од Бразила резултатом 2:0 на старту Мундијала.

Пред новинарима су говорили везиста Саша Лукић и дефанзивац Страхиња Павловић.

– Једноставно, играли смо против једне од најбољих репрезентација на свијету. Ако је неко мислио да ће бити лако против Бразила, очигледно се преварио. Морамо бити искрени и реални. Да је могло боље, могло је, да је требало да будемо храбрији, требало је. Сада треба да гледамо напријед и биће све у реду. Наредне двије утакмице су Камерун и Швајцарска и вјерујем да ће све доћи на своје мјесто – рекао је Лукић на почетку обраћања.

Имао је Лукић тежак задатак, а то је да игра „фластера“ на Нејмару.

– Био је то велики изазов за мене, кад имаш такав задатак мораш бити концентрисан. Прво полувријеме, одрадили смо добар посао. Друго полувријеме, то нисмо били ми. Треба да гледамо оно што је испред нас, да заборавимо што прије Бразил, нама је сада најважнији меч против Камеруна – казао је Лукић.

– Били су бољи и успјели су да нас савладају. Ако побиједимо обје утакмице ми идемо даље, само о томе треба да размишљамо. Сигурно је да селектор није био најсрећнији, он је човјек који воли да побјеђује. Рекао нам је да дигнемо главу горе, сваки бод је битан. Слиједе нам анализе, да побољшамо оно гдје нисмо били добри. Даћемо све од себе да прођемо групу – поручио је Павловић.

Осврнуо се и на похвале које је добио након меча.

– Мени не значи ништа да ме хвале у коментарима, а ми да изгубимо. Када побјеђујемо треба да будемо тим, исто тако када и губимо. Овај пораз није пореметио било шта у екипи. Од јутрос размишљамо само о Камеруну, играмо добар фудбал, једна утакмица неће ништа промијенити. Даћемо све од себе да будемо прави. Немам дилему да ће тако бити – истакао је Павловић.