У оквиру другог кола групе Б на Свјетском првенству у Катару, дерби меч су одиграли Енглеска и Америка.

Била је Енглеска непрепознатљива на терену под премисом да ће се прошетати кроз групу, а Америци је недостајало мало среће за погодак, на крају се завршило 0:0.

Први каква таква прилика на мечу, припала је Енглезима у 10. минуту. Хари Кејн је примио добар пас у шеснаестерцу Америке, тукао је али му је шут блокирао дефанзивац.

Седам минута касније тачан центаршут, на отприлике 11 метара од гола је дочекао Хаџи Врајт. Надвисио је одбрану „Гордог Албиона“ и пуцао главом, али је лопта пролетјела покрај десне стативе Џордана Пикфорда.

Нова прилика за „Звијезде и пруге“ се указала у 26. минуту. Вестон Мекејни је био у доброј прилици након убачаја са стране и тукао је с отприлике 12 метара. Међутим, није био прецизан и лопта је отишла високо изнад гола Енглеске, пишу Независне новине.

У 33. минуту је виђена најбоља прилика у првом полувремену. Кристијан Пулишић се изборио за простор и снажно је шутирао, али је погодио пречку „Три лава“. Бацио се Пикфорд, али да је ударац летио неколико центиметара ниже голман Евертона би био апсолутно немоћан.

Два минута прије истека регуларних 45 минута, Сержињо Дест је послао сјајан центаршут у казнени простор Енглеске. Пулишић је покупио лопту, али његов ударац главом са средине шестнаестерца је пролетио мало покрај лијеве стативе противника.

Посљедња прилика у првом дијелу игре, виђена је у првом минуту надокнаде. Мејсон Маунт је примио ниску лопту на ивици шестнаестерца и упутио добар ударац у доњи лијеви угао голмана Мета Тарнера. Американац је рефлексном одбраном спријечио његов покушај, остало је 0:0 на полувремену.

На истеку сата игре Тимоти Веа је послао ниску лопту у шеснаестерац „Гордог Албиона“, али је енглеска одбрана успјела пресјећи тај ударац и избити лопту ван граница игралишта.

Већ у 62. минуту најопаснијих играч Америке, Пулишић, је тукао снажно према голу „Три лава“, али је пожртвовни одбрамбени играч Енглеске то блокирао.

Енглеска нију успијевала током цијелог меча да дође до „даха“ и успостави своју игру. „Звијезде и пруге“ су сјајном игром показале да могу да се носе против фаворизованог противника.

Пред крај меча и Америка је посустала, недостајало је мало и снаге, а и спортске среће да ствари буду много компликованије у групи. Остало је 0:0, а то значи да је у овој групи и даље све отворено.