Највећа фудбалска побједа у историји Саудијске Арабије, над Аргентином 2:1, слави се и славиће се барем до наредне утакмице у групи, остаће златним словима уписана у историји спорта ове државе макар Саудијци све утакмице до краја изгубили. Не побјеђује се велики Меси сваки дан.

У то име држава и њен владар принц Мохамед Бин Салман је сутрашњи дан прогласио празником због феноменалног резултата фудбалера на старту Мундијала у Катару, преносе бројни страни медији. То значи да ни државне ни приватне фирме неће радити у сриједу и на томе сви запослени у Саудијској Арабији имају да захвале фудбалерима.

Велика побједа је, нараво, досад највеће изненађење Мундијала, има „потенцијал“ и да буде највеће до краја Свјетског првенства судећи према рејтингу обје репрезентације и репутацију које имају у свијету фудбала. Саудијци су на 51. мјесту ФИФА ранг листе, чак су иза домаћина Катара, а не треба трошити ријечи на Аргентину којој се предвиђа највиши пласман на Мундијалу.

Али бој не бије свето оружје ни квалитет у овом случају, већ велико срце и жеља коју су, посебно у другом полувремену показали Саудијци, и за то су награђени преокретом који ће ући у алманахе свјетских првенсатва. Еуфорични су Саудијци били послије побједе, тотално су утишали темпераментне Аргентинце, а виђене су и прославе у стилу Кристијана Роналда и његовог чувеног поклича „сиу“, којим су досолили рану Јужноамериканцима.

Сада, послије огромног славља, Саудијци, они код својих кућа, имаће и дан одмора како би наставили са слављем.

Саудијска Арабија је славила против Аргентине головима Ал-Шехрија и Ал-Давсарија који су преокренули након што је Меси из пенала већ у 10. минуту донио предност Аргентинцима, пише Телеграф.рс.