Данас нас је у 71-ој години изненада напустио Илија Ћирјанић, бивши фудбалер, дугогодишњи спортски радник и физиотерапеут ФК „Гласинац 1936“ Соколац.

Врстан фудбалер и фудбалски радник Илија Ћирјанић је рођен 2. августа 1952. године у Сокоцу. Основну школу завршио је у родном мјесту, а Медицинску школу у Сарајеву. Фудбал је почео да игра у Гласинцу када је имао само 15 година. Убрзо је ушао у први тим. Играо је у једној од најбољих генерација „црвено-плавих“. Прву утакмицу одиграо је као јуниор против Младости из Рогатице. Тог сусрета на Бари ће се увијек сјећати, у дебију је постигао два гола.

Као свестран фудбалер цијелог живота је носио дрес са бројем 10, значи био везни, односно организатор игре свога тима. Међутим, везни фудбалер значи, а такав је био и Ћирјанић, треба да буде свестран – да организује нападе свога тима и да „пресјеца“ акције противничког. Илијини тренери били су Милош Паунић и Жарко Боровчанин. Они су једно вријеме били активни фудбалери и тренери првог тима.

Илија Ћирјанић је дебитовао у првом тиму Гласинца у сусрету са Вратником на Кошеву. Било је то 1970. године, утакмица је завршена без голова. У вријеме његових најбољих игара тренер му је био Душан Ковачевић, који је такође једно вријеме истовремено био играч и тренер.

Као медицински радник Илија је све вријеме до пензије радио у Психијатријској болници у Сокоцу. Са екипом Гласинца је као медицински техничар почео радити 1996. године и тај посао часно и одговорно обављао је до дан данас. Као физиотерапеут Гласинца замијенио је Ратка Зорановића који је тај посао обављао до 1996. године. Илија је увијек био коректан помогао је не само својој екипи већ и противничким фудбалерима када се за то указала потреба.

ФК „Гласинац 1936“ изражава најискреније саучешће ожалошћеној породици.

Сахрана ће се обавити 11.новембра на Војничком гробљу у 13 часова. Посмтрна поворка креће испред куће жалости у 12.30 часова.