У недјељу, 30. октобра, РК „Гласинац“ поражен је од комшијског ривала, екипе РК „Славија“ из Источног Сарајева у првенственој утакмици шестог кола. Славија је забиљежила убједљиву побједу резултатом 38:26. Прво коло Купа Републике Српске обиљежио је поновни сусрет ова два конкурента. У овом дуелу Сокочани су били бољи и славили су са 37:33 (15:14).

Према ријечима тренера Јована Боровчанина, такмичење за Куп им је једнако важно као и првенство. Посебно их радује чињеница да су се реванширали одличној екипи „Славије“.

– Иако је Славија играла без неколико стандардних играча, то не умањује нашу побједу, јер ни наша екипа није играла у пуном саставу. Момци који су играли показали су колико им наступи у Првој лиги значе, када је ријеч о подизању форме и стицању тамичарског искуства, казао је Боровчанин.

Истакао је да је ова побједа допринијела самопоуздању, које је било пољуљано. Доза самопоуздања добро ће доћи пред нову првенствену утакмицу у оквиру седмог кола, када Сокочани одлазе на гостовање у Котор Варош истоименој екипи.

– Екипа Котор Вароша је квалитетна екипа, дугогодишњи прволигаш. То нас неће обесхрабрити и сигурно ћемо покушату у овом сусрету доћи до нових бодова, најавио је он.

Гласинац је тренутно десети на табели са два освојена бода.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.