Директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић рекао је да дводневна промоција олимпијске љепотице у Београду и други показатељи говоре да ће предстојећа зимска сезона бити изузетно успјешна и да ће бројни садржаји привући много гостију.

Љевнаић је истакао да ће Јахорина већ на отварању сезоне 1. децембра дочекати скијаше у потпуно новом руху и понудити им одличне услове за скијање и добар провод, уз загарантовано гостопримство, које је један од најјачих адута Олимпијског центра.

Он је истакао да је најважнији новитет куповина најмодернијег система за осњежавање „сноу фектори“, који омогућава скијање и на плус 15 степени.

– Урадили смо додатну расвету стаза, па ћемо имати трасу од пет километара за ноћно скијање. Имаћемо и нову стазу за санкање, најдужу у овом делу Европе, а један лифт радиће само за ту намену – рекао је Љевнаић за Срну.

Он је најавио да ће за ову сезону бити завршен и нови сноуборд парк, што је веома значајно, јер је све више сноубордера због раста популарности те дисциплине.

Љевнаић сматра да је значајно и то што су уз скијање планирани и други садржаји који заокружују квалитетан одмор.

– Ски-опен почиње 1. децембра и трајаће до 5. децембра. Наступиће Марија Шерифовић, Жељко Јоксимовић, `Прљаво казалиште` и Дејан Лазовић Зли. Викенд после тога концерте ће одржати Весна Змијанац и Саша Ковачевић – рекао је Љевнаић.

Он је навео да је то додатни доказ да Јахорина има шта да понуди и да већ сада влада велико интересовање за долазак гостију, тако да у неким терминима нема ниједног слободног мјеста.

Љевнаић каже да је задовољан досадашњим промоцијама зимске понуде Јахорине, које су почеле у Сплиту и у Хрватској.

– Сада смо у Београду, а следеће недеље крећемо за Румунију, Италију и Словенију. Трудимо се да покажемо оно што имамо, а мислим да имамо најбољи производ – рекао је Љевнаић.

Он је нагласио да су људи на Јахорини најбољи домаћини, што гости знају да цијене.

– Јахорина је препознатљива и по томе што има најбољи однос цене и квалитета. Ми смо у последњих пет година уложили више од 150 милиона КМ, што је доста новца. Јахорина је модернизован ски-центар и лидер у овом делу Европе што се тиче управљања – закључио је Љевнаић.

Промоцију зимске туристичке понуде, уз подршку Представништва Републике Српске, Олимпијски центар „Јахорина“ почео је данас у шопинг-центру „Ушће“, а наставиће је сутра у термину од 12.00 до 20.00 часова.