Александра Елез изабрана је вечерас за предсједника соколачког Удружења „Мајка и дијете – три плус“.

За предсједника Скупштине овог удружења изабрана је Бранка Радоњић.

Елезова је рекла да је ову улогу схватила као велику обавезу с бзиром на то да је мајка четворо дјеце, те изразила наду да ће вечерас изабране млађе мајке имати много више идеја за активности које ће услиједити.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је вечерас новинарима да је изборна скупштина заказана у договору са предсједником републичког Удружења „Четири плус“ због истека мандата досадашњем предсједнику удружења „Мајка и дијете“ које је на Сокоцу формирано 2012. године.

Он је нагласио да, према измјенама Статута, од вечерас соколачко удружење „Мајка и дијете – три плус“ припада удружењу „Четири плус“ Републике Српске.

„Ово удружење је проглашено удружењем од општег интереса за општину Соколац и дио средстава за његов рад биће обезбијеђен из општинског буџета“, изјавио је Бјелица.

Секретар републичког удружења Жељко Нинковић изразио је задовољство што је соколачко удружење добило ново руководство и похвалио гест локалне управе да подржи породице са троје и више дјеце.

Циљ Републичког удружења „Четири плус“ је да се избори за права мајки доношењем законског акта који би се највјероватније звао закон о правима мајке и дјетета и којим би био регулисан низ питања која се односе на вишечлане породице.

Он је додао да је управо данас предсједник удружења „Четири плус“ Републике Српске Миладин Глоговац именован за предсједника радног тијела у Народној скупштини Републике Српске које ће расправљати о закону о правима мајке и дјетета.

„Желимо да се изборимо за право које ни у ком случају неће бити социјална мјера, већ у правом смислу ријечи пронаталитетни закон захваљујући којем ће се млади усудити да стварају вишечлане породице“, истакао је Нинковић.