Зоран Лазић из СНСД-а званично је предсједник Скупштине општине Угљевик, саопштено је из општинског одбора странке.

На данашњој сједница Скупштине општине Угљевик једногласно је изабрано ново руководство, чиме је деблокиран рад ове скупштине.

„Вријеме је да политичке разлике оставимо по страни, а да заједно и сложно рјешавамо проблеме наше локалне заједнице“, рекао је Лазић након сједнице.

Он је истакао да је коначно пронађено адекватно рјешење да Скупштина општине може да настави са радом у интересу становника Угљевика.

„Очекује нас обиман посао, доста важних одлука је пред нама, а увјерен сам да ће овај сазив Скупштине општине Угљевик изнаћи најбоља рјешења која ће бити у интересу Угљевика и Угљевичана“, најавио је Лазић.

На данашњој сједници Скупштине општине Угљевик Недељко Марковић из реда одборника СНСД-а изабран је за потпредсједника локалне скупштине.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Угљевик Милутин Тасовац рекао је Срни да је послије неколико мјесеци постигнут договор са СДС-ом и да је циљ ових промјена повезивање локалне и републичке власти.

„Угљевик ће сада имати више могућности у вези са инфраструктурним пословима, пројектима и отварањем радих мјеста. На овај начин отварају се велике могућности. Ово је условно речено коалициони договор СНСД-а и СДС-а у којем има мјеста и за коалиционе партнере СНСД-а, уколико желе“, навео је Тасовац.

Он је истакао да је једини циљ увезивање републичке и општинске власти како би народу било боље.

„Оваква сарадња показала се као добра на неколико подручја у Републици Српској, гдје су републичке власти донијеле одличне резултате у тим локалним заједницама, као што су Добој, Соколац“, рекао је Тасовац.