Фото: Shutterstock

Ако имате проблеме са спавањем или желите брже да заспите, ово је идеална температура!

Многи људи муче праву муку са несаницом, али и поремећним ритмом спавања, те не могу лако да утону у сан, а једна трећина Срба се буду у току ноћи. Има и оних који се брзо хватају за пилуле за спавање, а које могу да буду веома опасне јер изазивају зависност.

Уместо њих, покушајте себи да направите идеалан амбијент пред одлазак у кревет, а осим неколико здравих навика, једна техничке природе је одлична за миран сан. У питању је подешавање температуре у просторији у којој спавате. Према истраживањима идеална температура за спавање је 18.3 степени Целзијуса, као и она између 15 и 19 степени. Што хладније то боље! Све изнад тога може негативно да се одразити на ваш сан.

Такође, важно је и да у соби у којој спавате имате довољан проток ваздуха. Можете да оставите мало прозор на кип, а свеж ваздух ће вам омогућити да се током ноћи осећате пријатно и да лакше заспите. И за крај, не уносите превише течности пред спавање како вам пуна бешика не би прекинула сан и одложите телефон и уређаје са стране.