Какав окршај светских и олимписких шампионки у Гљивицама!

Одбојкашице Србије оствариле су пласман у финале Светског првенства у Пољској пошто су у Гљивицама савладале Сједињене Америчке Државе резултатом 3:1 у сетовима (21:25, 20:25, 25:17, 23:25)

Србија ће тако добити прилику да у финалу у суботу од 20 часова у Апелдорну одбрани наслов првака света освојен у Јапану.

Американке су освојиле прве поене, али то није обесхрабрило изабранице Данијелеа Сантарелија да стигну и преокрену резултат у своју корист, стекавши успут и шест поена предности у једном тренутку.

Наше девојке је на маестралан начин предводила са 10 поена у првом сету, а истим темпом одбојкашица Езачибашија наставила је и у наредном који је био врло сличан претходном и окончао се на идентичан начин.

Покушавале су Американке да зауставе невероватни офанзивни потенцијал Српкиња, у трећем сету и успеле у томе пре свега захваљујући нешто слабијем пријему Српкиња, а посебно се истакла капитенка САД Робинсон Келси са девет поена у том периоду игре.

Србија је узвратила почетком четвртог сета када је и стекла осетну предност коју је у наставку испустила, па је утакмица попримила драматичан ток.

У битним тренуцима, повукла је Бианка Буша, придружила јој се и Тијана Бошковић, па су наше одбојкашице на крају поново победиле САД.

Овога пута, у много битнијем мечу.

Нестварна Тијана Бошковић постигла је 32 поена, Буша је додала 15.

Други полуфинални сусрет на програму је сутра од 20 часова када се састају Италија и Бразил.