Одбојкашице Србије наставиле су да деле лекције ривалкама на Светском првенству. Наша селекција победила је Пољску са 3:2 (21:25, 25:21, 25:19, 24:26, 16:14) и пласирала се у полуфинале планетарне смотре. Али, какав је ово меч био…

Велики карактер и квалитет су показале изабранице Данијелеа Сантарелија које нису пале после губитка првог и четвртог сета. Напротив, показале су од чега су саткане, посебно у тај-брејку и успеле су да ућуткају око 10.000 навијача на трибинама дворане у Гљивицама.

Не може све да се добије максималним резултатом, но и овако је сјајно, стресније, али свакако лепше. Србија је показала зашто је актуелни шампион планете и зашто игра фантастичну одбојку. Пољска је савладана други пут на овом такмичењу.

Наш национални тим је после губитка уводног дела меча преузео контролу игре и предвођен феноменалном Тијаном Бошковић успео да нађе начин и сломи отпор противница које су приказале добру игру, али не довољну за полуфинале.

Други, а посебно трећи сет су показале снагу екипе коју тренира италијански стручњак. И четврти сегмент је био практично у знаку „орлица“. Пољска је успела да закомпликује ствари у финишу, тачније десио се необјашњив пад у игри наше репрезентације која је водила са 23:19, што су противнице искористиле и одвеле меч у пети сет.

А, тамо је виђена невероватна драма. Играло се поен за поен, Пољакиње су имале и 8:10, 12:13, али у финишу се разгоропадила Јована Стевановић која је најпре освојила поен за меч лопту, а онда ас сервисом окончала дуел и одвела Србију у полуфинале.

Коректорка Србије је блистала са 38 поена и она је најзаслужнија за победу, њу је пратила Бранкица Михајловић са 15. Код Пољакиња се највише истакла феноменална Магдалена Стишјак са 40 поена, док је Оливија Рожански додала 11.

Актуелне првакиње света ће играти сутра у полуфиналу против олимпијских шампионки Сједињених Америчких Држава. Тај сусрет почиње у 20.30 и игра се у Гљивицама (Пољска).

У другом полуфиналу састаће се селекције Италије и Бразила.