Начелник општине Соколац, Милован Бјелица, данас је одржао састанак са руководиоцем службе за маркетинг ЈП „Поште Српске “, Дијаном Грујић и директором радне једице Соколац , Младеном Одовићем, како би разговарали о обиљежавању тридесет година поштанског саобраћаја у Републици Српској и Свјетског дана поште које ће бити организовано у Сокоцу.

Почетак обиљежавања јубилеја „Пошта Српске“ биће у недјељу у 12 часова на тргу испред Општине Соколац, а према програму биће уприличен дефиле поштанских радника и возила, као и промоција књиге „ Пошта у одбрамбено – отаџбинском рату 1992 -1995“, аутора Горана Бараћа.

-Част нам је што јубилеј 30 година поштанског саобраћаја у Републици Српској организујемо баш у Сокоцу. Такође, у овој години обиљежавамо још један јубилеј, а то је 25 година самосталног функционисања предузећа за поштански саобраћај „Поште Српске“, истакла је Дијана Грујић руководила службе за маркетниг.

Директор радне јединице Соколац ЈП „Поште Српске“, Младен Одовић, изразио је велико задовољство што ће обиљежавање два велика јубилеја за ово предузеће бити организовано У Сокоцу, те да је циљ оваквих манифестација указивањена важност поштанског сектроа у свакодневном животу људи.

Начелник општине Соколац, Милован Бјелица, на данашњем састанку рекао је да га радује чињеница да се јубилеј 30 година Предузећа за поштански саобраћај „Поште Српске“ обиљежава у Сокоцу, општини у којој је и основано.

-Ово је јако значајан датум, јер је прије тридесет година у нашем Сокоцу, основано јако предузеће, које је и данас огледало и понос Републике Српске. Наша локална заједница, 1992. године, уложила је значајна средства да се успостве институције од важности за наш народ, а поносно можемо да кажемо да оне и данас функционишу у Републици Српској и запошљавају велики број радника. Соколац је општина која је дала значајан дорпинос у стварању институција РС и тешко је било поднијети чињеницу да се неке од њих измјештају из наше локалне заједнице. Захвалио бих се данашњем менаџменту „Пошта Српске“ што је сједиште овог предузећа, радна јединица Источно Сарајево остало у Сокоцу, истакао је Бјелица на данашњем сатанку.

Догађају обиљежавања 30 година поштанског саобраћаја у Републици Српској присуствоваће министар саобраћаја и веза у Влади РС Недељко Ћорић и генерални директор „Пошта Српске“ Миладин Радовић.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.