У оквиру обиљежавања Недјеље дјетета у организацији ликовне секције у просторијама Основне школе „Соколац“ постављена је изложба ученице осмог разреда Вање Симић. Вања је истакла да јој ова изложба много значи, те да ће наставити предано радити у области ликовног стваралаштва.

– Веома ми је драго што наставник цијени радове на којима сам провела доста времена, да су изложени да их сви могу погледати. Дјечија недјеља за мене али и за осталу дјецу много значи, не само због забавних активности и дешавања, већ и због наших права, казала је Симићева.

Вања Симић је добитница бројних награда за своје ликовно стваралаштво, између осталих: прва награда на републичком нивоу на ликовном конкуру Црвеног крста „30 година стазама хуманости“ и трећа награда на државном нивоу на ликовном конкурсу „Живим здраво“ у организацији Удружења за превенцију овисности НАРКО-НЕ.

Остварење дјечијих права, посвећеност њиховим интересима и поштовање ставова не треба истицати само у време Недјеље дјетета, већ треба бити трајно опредјељење и обавеза одраслих.

Рођена 16. јуна 1986. у Сокоцу. Основну школу и гимназију завршила је у родном мјесту. На Филозофском факултету у Источном Сарајеву студирала енглески језик и књижевност. Дипломирала је 2011. године. Запослена у Инфо центру од 2012. године.