У близини појединих бирачких мјеста у Зворнику примјетни и људи у цивилу с оружјем.

Иначе, у том граду због неправилности бирачка мјеста напустили су посматрачи Покрета за ред и правду.

Како јавља наш дописник са лица мјеста, посматрачи тог покрета напустили су бирачка мјеста, дошли пред Градски изборну комисију, гдје су побацали акредитације за праћење избора.

Повећан број полиције је и у Зворнику, али оно што забрињава да се поред појединих бирачким мјеста налазе и нека друга лица у цивилу, која су наоружана.

Пријетне, застрашивање и притисци на посматраче опозиционих странака забиљежене су у готово свим селима у околини Зворника.

Ипак, полиција и ГИК нису реаговале на бројне позиве, па су у знак протеста опозиционе странке повукле посматраче са бирачких мјеста у сеоском подручју.

Чланови Бирачких одбора из владајуће коалиције вријеђају и пријете посматрачима опозиције, не дозвољавају им да прате и контролишу изборни процес.Такође, чланови бирачких одбора гласају умјесто гласача, не контролишу се личне карте и не дозвољава контрола гласања, а заробљене институције не реагују, јавио је посланик у Народној Скупштини Републике Српске Небојша Вукановић.

Посматрачи опозиционих странака требало би да се окупе испред сједишта Града Зворника како би изразили протест због злоупотреба изборног процеса.

Очекује се реакција ЦИК-а БиХ и других институција.

Наш дописник јавља да на бирачком мјесту Улице активисти владајуће странке доводе организовано чланове да гласају са туђим личним картама јер нема читања имена по новом изборном закону. У Пилици, како јавља наш дописник, купују гласове.

Како БН сазнаје, на бирачком мјесту Економија избила је туча између чланова бирачког одбора. На мјестима Пађине, Јасеница и ОШ „Свети Сава“ дошло је до проблема, као и на бирачком мјесту Електродистрибуција Зворник.

Забиљежени су и тортура и напад на бираче ПДП-а, вербални сукоби и отимање мобилних телефона.