У Братунцу је јуче одржан Меморијални турнир у каратеу „Милош Делић“, на коме су најмлађи каратисти Карате клуба „Гласинац“ освојили 18 медаља у катама и у борбама појединачно.

Тренер овог клуба Миодраг Боровчанин посебно је нагласио да су мали соколачки каратисти у укупнпом пласману од 22 клуба освојили треће мјесто и добили пехар.

– Веома сам задовољан како су најмлађи каратисти наступили први пут и могу рећи да су ме подсјетили да је сваки почетак тежак, а нарочито када су у питању борилачки спортови. Први наступ у карате кумитеу је од посебног значаја за морал и психу младих спортиста који имају од непуних седам до десет година, а битно је на такмичењу колико и цијело вјежбање до такмичења – казао је Боровчанин.

Златне медаље у катама на поменутом такмичењу освојиле су Ања Копривица и Валентина Бојевић, док су сребрне освојили Вања Копривица, Милица Мировић и Валентина Перковић.

У борбама појединачно златне медаље припале су Лазару Мирковићу, Павлу Петрушићу, Стефану Јањушу и Дамјану Плакаловићу, затим сребрне Давиду Плакаловићу, Вукашину Маловићу, Ведрану Вукојичићу, Магдалени Марковић, Ђорђу Петрушићу, Марији Ећимовић и Душану Остојићу, док су бронзане освојили Милица Јовановић и Ђорђе Копривица.

Тренер Боровчанин је додао да ће почетком октобра почети упис нових чланова. Он је најавио да ће каратисти „Гласинца“ учествовати на такмичењу „Београдски победник“ у Београду 9. октобра, које представља једно од највећих у каратеу на нашим просторима.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.