Вршилац дужности директора Јавног предузећа „Путеви Републике Српске“ Давор Кострешевић истакао је да ће реконструкција раскрснице на магистралном путу на улазу у Соколац из правца Сарајева побољшати безбједност и проток саобраћаја на овој дионици.

„Учинили смо све да се чују на најбољи начин потребе ове локалне заједнице и још једном се покаже и докаже да је предузеће `Путеви Републике Српске` у потпуности опредијељено да уважава потребе локалних заједница у Српској“, рекао је Кострешевић на озваничењу почетка радова на реконструкцији раскрснице.

Он је потврдио да је започета и рехабилитација путног правца Хан Пијесак – Соколац – Подроманија.

„Испоштоване су све процедуре и за њен наставак на дионицу Власеница – Хан Пијесак како би се остварио континуитет на правац Зворник – Власеница који је већ реконструисан“, навео је Кострешевић и додао да је рехабилитацијом овог путног правца предвиђено проширење гдје то захтијева терен, укључујући и постављање банкина, што ће допринијети бољем протоку и безбједности саобраћаја.

Директор „Романијапутева“ Мирко Пандуревић рекао је да ће ово предузеће, којем је повјерена реконструкција раскрснице на уласку у Соколац из правца Сарајева, тај дио посла урадити и прије планираних 90 дана јер временски услови вјероватно неће дозволити продужетак радова.

Пандуревић је изјавио новинарима да су „Романијапутеви“ извођач радова и на рехабилитацији магистралног пута Хан Пијесак – Соколац, што се планира у наредна три мјесеца.

Он је додао да су ова сва пројекта веома битна за „Романијапутеве“ и за Сарајевско-романијску регију.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица истакао је важност пројекта рехабилитације саобраћајница за ову локалну заједницу.

„Рехабилитација саобраћаница је значајна за нашу привреду јер на овој траси планирамо отворити пословну зону, а један од услова је магистрални пут поред ње. Исто тако ушли смо и у пројекат изградње соларне електране, а овај пут је значајан и због одмаралишта које планирамо градити на Романији„, нагласио је Бјелица.

Он је замолио надлежне да се распише јавни тендер за изградњу треће траке пута преко Романије која би, према његовим ријечима, много значила за овај дио Републике Српске.

Вриједност реконструкције раскрснице на улазу у Соколац из правца Сарајева је 621.459 КМ, док је вриједност рехабилитације магистралног пута Хан Пијесак – Соколац – Подроманија 10.679.143 КМ, а инвеститор је Јавно предузеће „Путеви Републике Српске“.