Фото: Студио "Пиле"

Утакмицама у категоријама У8 и У7, у недјељу, 21. августа, завршен је јубиларни 10.Меморијални омладински фудбалски турнир „Срђан Томић и Владица Бабовић“. Ове године учествовало је 18 клубова из Републике Српске, Федерације БиХ и Србије, а у 46 селекција такмичило се око 500 младих фудбалера. Одиграно 117 правих фудбалских представа и, што је најважније, осим једног кишног дана и премјештања такмичења у Спортску дворану, све је протекло у најбољем реду.

У свеукупном пласману овогодишњег турнира најбоља екипа је СФК „Либеро“ Горажде, чије селекције су освојиле два прва и два друга мјеста, а домаћи ФК „Гласинац 1936“ успио се изборити за три мјеста на постољу, и то: два друга и једно треће.

Фото: Студио „Пиле“

Утакмице су се одвијале у пет категорија: У 15, У 13, У 10, У 8 и У7. Првог дана на програму су биле утакмице у категорији У15, а најбољи пласман забиљежио је ФК „Романија“ Пале. На другом мјесту био је ФК „Гласинац 1936“ Соколац, док се за трећу позицију изборила екипа ФК „Стакорина“ Чајниче. У истој категорији, признање најбољи играч припало је Борису Делипари из ФК „Романија“, најбољи стријелац Луки Томићу из ФК „Стакорина“, а најбољи голман Лазару Плазичићу, такође из ФК „Романија“. Посебно признање „Седмица“, које се додијељује у част Срђану Томићу, отишло је у руке Јовану Каповићу, фудбалеру „Гласинца“, а признање „Јединица“, које се уручује у знак сјећања на Владицу Бабовића, припало је његовом саиграчу Матији Маријановићу.

Фото: Студио „Пиле“

Другог дана такмичења, у категорији У13, најбоља је била екипа ШФ „Спарта“ Сарајево, друга СФК „Либеро“ Горажде, а трећа ШФ „Шампион“ Илиџа. За најбољег играча проглашен је Амер Сирћо, фудбалер „Спарте“, најбољи стријелац је Салан Галиб из „Либера“, а најбољи голман Асад Аговић из ШФ „Шампион“. Признањем „Седмица“ награђен је Бењамин Авдић из ШФ „Спарта“, а „Јединица“ је уручена Амину Пештек из горажданског „Либера“.

Трећег дана турнира, одвијале су се утакмице у категорији У10. Прво мјесто припало је тиму СФК „Либеро“ Горажде, друго ФК „Гласинац 1936“ Соколац, а треће ФК „Олимп“ Пале. Најбољи играч је Алекса Ћосовић, фудбалер „Олимпа“, најбољи стријелац Фарис Манџо из СФК „Либеро“, а најбољи голман Андреј Маловић из ФК „Гласинац 1936“. Признање „Седмица“ отишло је Недиму Карахметовићу из „Либера“, а „Јединица“ Аднану Тихићу, такође играчу „Либера“.

Посљедњег такмичарског дана одиграно је преко 50 утакмица у најмлађим узрастима. У категорији У8 прво мјесто освојила је екипа СФК „Либеро“ Горажде, друго ШФ „ЛеоСтарс“ Требиње, а треће ШФ „Бамби“ Вишеград. Признање најбољи играч припало је Дамјану Дреч из „ЛеоСтарса“, најбољи стријелац Давуду Тихићу из „Либера“, а најбољи голман Елмину Смајовићу, такође из „Либера“. Посебно признање „Седмица“ понио је Димитрије Видаковић из ШФ „Бамби“, а „Јединица“ Матија Вукаловић из „Леостарса“.

Фото: Студио „Пиле“

У категорији У7 за прво мјесто изборио се ФК „Романија“ Пале, друго СФК „Либеро“ Горажде, а за треће ФК „Гласинац 1936“ Соколац. Њабољи играч је Новак Штрбац из ФК „Романија“, најбољи стријелац Есма Херак из СФК „Либеро“, док је најбољи голман Новак Шеховац из ФК „Романија“. Признање „Седмица“ припало је Марку Копривици, играчу „Гласинца“, а признање „Јединица“ голману „Либера“ Амару Спаховићу.

Покровитељ турнира је општина Соколац, а организацију су подржали: Фудбалски савез подручја Сарајевско – романијског, град Источно Сарајево, Сарајевска пивара, Висока школа за услужни бизнис Соколац и Омладинска организација „Соколац“.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.