Највеће признање општине Соколац уручено министру финансија Зори Видовић (ВИДЕО)

0
Фото: Бојан Д.Тошић

Поводом Дана и крсне славе општине Соколац Светог пророка Илије, највеће признање општине Соколац – Повеља општине, уручена је министру финансија у Влади Републике Српске Зори Видовић, која је у протеклом периоду показала велико разумијевање за ову локалну заједницу и пружила подршку реализацији капиталних пројеката и помоћ буџету општине у вријеме пандемије.

Фото: Бојан Д.Тошић

Повељу као највише друштвено признање које се додјељује као посебан знак признања за рад и дјела у области стваралаштва и рада од општег значаја за Општину Соколац у оквиру Поетске вечери под називом „Стих и перо горе Романије“ које је синоћ одржано у Парохијском дому Романијске Лазарице, уручили су начелник општине Соколац Милован Бјелица и предсједник Скупштине општине Сретко Марјановић.

Фото: Бојан Д.Тошић

Према ријечима министра финансија РС Зоре Видовић, част је добити ово признање од општине која има визију, те похвалила успјешну дугогодишњу сарадњу са овом локалном заједницом.

– Соколац је општина из које су увијек долазили прави пројекти са визијом, што је Влада са разлогом препознала и подржала у складу са својим могућностима. Морам да нагласим да је основа успјеха људи ове локалне заједнице не говорим само о представницима власти и политичких партија већ народа, љубав према Сокоцу. И сигурна сам да ће све до сада урађено и што ће се радити у будућности бити јер волите Романију а без љубави и амбиција нема ни резултата – поручила је Видовићева те додала да се сви заједно морамо борити да Република Српска буде јача, успјешнија и боља.

Фото: Бојан Д.Тошић

Начелник Бјелица је истакао да су сви подржани пројекти урађени са планом и потребним стратегијама које су препознате од стране Министарства.

– Захвалио бих се на дугогодишњој подршци коју смо имали и имамо од стране овог ресорног министарства као и Тиму за управљање пројектима у оквиру Министарства финансија. Високо на листи Тима за управљање пројектима су пројекти са подручја општине Соколац, између осталих соларна електрана, градска кућа, рјешавање пословне и слободне зоне, као и пројект ЦЕБ три за свеобухватно рјешавање питања избјеглих и расељених лица у РС. На обострано задовољство надамо се да ћемо и у наредном периоду успјешно реализовати још много пројеката – рекао је Бјелица.

Предсједник Скупштине општине Сретко Марјановић је изразио задовољство што је Општина Соколац почела да обраћа пажњу на људе који помажу и чини све да побољшају животно окружење нашим суграђанима.

Фото: Бојан Д.Тошић

– Госпођа Зора Видовић је већ одавно заслужила ово признање и посебно ми је драго што се то догодило вечерас, када кабинет предсједника СО Соколац по први пут организује једну овакву манифестацију – навео је Марјановић.

На свечаности поводом Дана и крсне славе општине и цркве на Сокоцу, остала општинска признања биће уручена данас, пет златних и четири сребрне плакете, те шест златних значки општине Соколац појединцима, једном удружењу и клубу који су се посебно истакли својим активностима у овој локалној заједници.