Фото: Владимир Тадић

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић затражила је да се хитно приступи завршетку ревизије стручне основе за проглашење Парка природе Јахорина, и да се покрену активности на истражним радовима за проглашење заштићеног подручја Парка природе Озрен.

Голићева је данас разговарала са вршиоцем дужности директора Републичког завода за заштиту културно-историјског и природног насљеђа Српске Јасном Милешевић, саопштено је из ресорног министарства.

У саопштењу се наводи да су на састанку размијењене информације о тренутним активностима у вези са проглашењима заштићених подручја, као и надлежностима ресорног министарства и Завода у областима заштите природе и проглашења заштићених подручја.

Милешевићева је информисала ресорног министра да су у завршној фази стручне основе за проглашење Парка природе Требевић на подручју града Источно Сарајево, као и Споменик природе Црвене стијене на подручју општине Соколац и Споменик природе кањон Цврцке на подручју општине Кнежево.