Фото: Бојан Д.Тошић

Поводом 30 година Јавног сервиса Радио-телевизије Републике Српске, ове године реализоваће се 30 емисија из општина и градова Српске, Брчко дистрикта те Новог Сада и Београда. Прва емисија Караван емитована је 18. јуна, а већ трећег викенда екипа РТРС-а боравила је у Сокоцу, одакле су у троипочасовном програму приказани разноврсни потенцијале наше локалне заједнице.

Фото: Бојан Д.Тошић

Срђан Радовановић, уредник забавне редакције РТРС-а, казао је да је тридесетпеточлана екипа, током боравка у Сокоцу осјетила изразито гостопримство.

– Представили смо Соколац на најбољи могући начин, њене привреднике, пољопривреднике, културне раднике, уопште културу, културно – умјетничка друштва, туризам, талентовану дјецу и остало. Посебно ми је задовољство ући у сваку локалну заједницу, разговарати са дивним домаћинима и људима. Гдје год дођемо, видимо да је то за становнике велики догађај те да заједно са њима доведемо атмосферу до усијања. Поред програма уживо, колеге из Источног Сарајева су за ову прилику припремили занимљиве информативне прилоге о општини Соколац, којима смо још ближе представили ову средину нашим гледаоцима – казао је Радовановић.

Фото: Бојан Д.Тошић

Начелник општине Милован Бјелица истакао је да ова веома гледана емисија представља одличну прилику за промоцију Соколца.

– Кроз емисију Караван, приказани су сви наши потенцијали, од невладиног сектора, привреде, туризма, омладине, до будућих планова за развој општине. Захваљујем се нашим гостима са Јавног сервиса што су у јавност послали најљепшу слику из срца Романије – додао је начелник Бјелица.

Фото: Бојан Д.Тошић

У поменутој емисији, између осталих представљено је Ловачко удружење „Гласинац“.

– Гледаоци емисије имали су прилику да сазнају нешто више о нашем постојању и смислу дјеловања. Удружење газдује спортско – рекреативним ловиштем „Гласинац“ брдског типа и површине око 45.000 хектара. Ловиште располаже високом дивљачи – медвјед, вук, дивља свиња, срнећа дивљач, као и ниског лова – лисица, зец, дивља патка, куна и остало. Ово ловиште служи за рекреацију чланова Ловачког удружења, али наравно постоји могућност комерцијалног лова за ловце – туристе. Тренутно бројимо око 300 чланова, распоређени у секције на локалном нивоу. Надамо се да ћемо нашим представљањем на Јавном сервису кроз емисију Караван, привући још већу пажњу посјетилаца и љубитеља лова – навео је Бојан Чортан, секретар Удружења.

Фото: Бојан Д.Тошић

У програму је учествовао народни пјевач Раде Јоровић. Водитељи емисије су Срђан Радовановић и Зорица Јововић

Емисија Караван, која је јуче емитована уживо из Сокоца, биће репризирана у сриједу, 29.јуна, на првом програму РТРС-а у вечерњим часовима, одмах иза Дневника 3.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.