Сара Нинковић је проглашена за ученика генерације у Срењошколском центру „27. јануар“ у Рогатици, рекла је Срни директор ове установе Жаклина Лелек.

Лелекова је додала да је ученица генерације и једини носилац дипломе „Вук Караџић“ међу 57 матураната ове школе.

Према њеним ријечима Сара је вриједна ученица и по свему се истицала у наставним и ваннаставним активностима чиме је употпуности заслужила да буде проглашена за најбољу међу најбољима.

Она је нагласила да је јучерашњој свечаној подјели диплома за матуранте овог центра присуствовао и начелник општине Рогатица Милорад Јагодић који је уручио новчане награде за ученика генерације, за 10 одличних ученика, за ученике који нису имали изостанака са часова, те књиге најбољим ученицима одјељења.

Сара Нинковић планира, како је рекла Срни, уписати Медицински Факултет у Фочи, јер се као млади активиста пронашла у помагању људима на све могуће начине.

„Била сам оснивач Локалног тима Рогатица – Асоцијације средњошколаца/АС у БиХ/и као активиста учестовала у низу семинара и организивању активности за младе“, навела је Нинковићева.

Хоби јој је фотографија, зашто је било и награда од којих посебно истиче друго мјесто за репортажу пропраћену Фотографијама под насловом „Рајска депонија“ на једном од државних конкурса на тему загађеност животне средине и екологија.

Ученица генерације додаје да се у ваннаставним активностима дуго бави се послом водитеља и рецитацијом као члан драмско-рецитаторске секције.

У Средњошколском центру „27. јануар“ јуче је почео први тремин за упис у прве разреде гдје се свршени основци могу опредијелити за гимназију општег смјера, царинског техничара, пословно инФорматичког техничара и агротуристичког техничара.