Ученица седмог разреда Основне школе „Соколац“ Вања Симић освојила је треће мјесто на конкурсу за избор најбољег цртежа на тему „Живим здраво“ које је поводом обиљежавања 20 година постојања организовало Удружење за превенцију овисности НАРКО-НЕ.

На конкурс је пристигло 819 радова из 93 школе из Босне и Херцеговине, а трочлана комисија одабрала је најбоље радове у двије категорије: ученици од 1. до 5. разреда и ученици од 6. до 9. разреда.

У категорији ученика од 6. до 9. разреда Сокочанка Вања Симић освојила је 3. мјесто и новчану награду од 50КМ, друго мјесто и награда од 100КМ припала је Лари Аугустиновић из Травника, док је прво мјесто и награда од 150КМ додјељена Џани Чардаковић из Сарајева.

НАРКО-НЕ је организација настала у Сарајеву 2002. године, која своје пројекте проводи на подручју цијеле Босне и Херцеговине, а у својој визији има здраво друштво у којем се дјеца и млади успјешно носе с изазовима одрастања те активно укључују и доприносе развоју квалитета живота у заједницама.

Рођена 16. јуна 1986. у Сокоцу. Основну школу и гимназију завршила је у родном мјесту. На Филозофском факултету у Источном Сарајеву студирала енглески језик и књижевност. Дипломирала је 2011. године. Запослена у Инфо центру од 2012. године.