Фото: ЕПА

Репрезентација Србије остварила је другу победу у Групи Б4 Лиге нација. Изабраници Драгана Стојковића вечетрас су као гости у Солни савладали домаћу Шведску резултатом 1:0.

“Орлови“ су од почетка меча успоставили теренску иницијативу која је била изражена, али се нешто дуже чекало на изгледније прилике пред голом домаћина.

Могли су и Швеђани до вођства у 19. минуту преко Виктора Класена који је добио превише простора у нашем казненом простору, али срећом није био прецизан и та прилика за домаће је пропала.

Како се ближио крај првог полувремена репрезентација Србије је постајала све конкретнија, Лука Јовић је у 33. минуту шутирао поред гола, а исти играч је десет минута касније изнудио прекршај уз саму ивицу казненог простора. Тадић је извео тај слободан ударац, тражио је Миленковића који није успео да главом захвати ту лопту, а она на крају завршава замало поред десне стативе.

Нова претња за наш гол виђена је на уласку у надокнаду времена првог дела игре, Кајусте је одлично центрирао са леве стране, а Класен опет није био прецизан.

У последњим секундама првог полувремена наш тим је изнудио корнер са леве стране, Тадић га је одлично извео, Павловић потом главом спустио лопту за Јовића који прецизним ударцем погађа мрежу голмана Олсена – 1:0 за Србију.

Очекивао се одговор Швеђана у наставку, они су били амбициознији, конкретнији, Еланга и Кајусте су се посебно истицали, али им је и даље недостајала боља завршница.

Наш селектор Драган Стојковић је унео нову енергију на терен по крилима, јер су Костић и Радоњић заменили Лазовића и Терзића и управо њих двојица су до краја меча били најопаснији у нападачким акцијама нашег тима, али је Олсебн успевао да заустави њихове покушаје.

С обзиром да је Словенија у исто време вечерас освојила бод у Норвешкој где није било голова, ситуација на табели Групе Б4 Лиге нација сада изгледа овако: Норвешка 7, Србија 6, Шведска 3, Словенија 1.