Фото: Бојан Д.Тошић

У Основној школи „Соколац“ као и Средњошколском центру „Василије Острошки“ те великом броју школа у Републици Сроској у раним јутарњим часовима запремљен је мејл са дојавом о бомбама, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

У соколачким школама према изјавама директора дојаве су биле лажне.

Директор Основне школе „Соколац“ Ђорђа Рајић је навео да се одмах поступило у складу са процедурама, обавјештено је Министарство и полиција и настава у првој смјени је обустављена. Полицијски службеници су након извршеног увиђаја утврдили да је ријеч о лажној дојави те ће настава у другој смјени бити одржана.

У СШЦ „Василије Остошки“ како је рекао директор Дејан Боровчанин полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске јутрос су извршили противдиверзионе прегледе и ђаци су се вратили на наставу у девет часова.

Из полиције истичу да у школама гдје није још завршен продивдиверзиони преглед, лице мјеста се обезбјеђује и оне неће бити отворене, док год се ПДЗ преглед не заврши, односно не утврди да нема безбједносних пријетњи.