Парастосом, полагањем вијенаца и спуштањем цвијећа у ријеку Дрину у Старом Броду код Вишеграда обиљежено је 80 година од стравичног злочина над Србима када су усташе Јуре Францетића извршиле покољ над више од шест хиљада српских цивила.

Од почетка сам укључен у пројекат изградње меморијалног центра у Старом Броду. Помагао сам у складу са могућностима, схватајући то као дуг прецима. Ишао сам и када није било ништа, и када је била само капела. Идем сваке године да одам пошту жртвама. Радујем се и поносан сам на садашњи меморијални комплекс. Показује наш пијетет жртвама, али и креативност умјетника, захваљујући којој жртве неће бити ни заборављене ни скрајнуте.

Помену за страдале су присуствовали изасланик српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић, посланици у Парламентарној скупштини БиХ Сања Вулић и Ненад Нешић, посланици у Народној скупштини Републике Српске Перо Петровић, Александар Главаш и Љубиша Крунић као и предсједник Предсједништва Борачке организације Републике Српске Александар Савић.

Обиљежавању су присуствовали и начелници општина Вишеград Младен Ђуровић, Рогатица Милорад Јагодић, Хан Пијесак Слободан Ђурић, Ново Горажде Мила Петковић, Рудо Драгољуб Богдановић, те замјеник начелника општине Источна Илиџа Мирослав Лучић. Дакле са начелницима општина из којих су грађани страдали у Милошевићима и Старом Броду био сам и ја. Као и сваке године.

Соколац преузео организовање Свечане академије у склопу обиљежавања 81 годишњице страдања Срба у Старом Броду

У име општине Соколац преузео сам организовање Свечане академије у склопу обиљежавања годишњице страдања, а које ће бити у задњој седмици маја 2023. године.

Они који имају велике апетите и амбиције и који пишу „прије седам дана“, па онда „после само неколико дана“, никако да схвате прије седам дана била је политика, биле су политичке ствари, а прије пар дана било је обиљежавање страдања нашег народа.

Било је 80 година од стравичних злочина, када је на најбруталнији начин побијена једна романијска општина. Дакле шест хиљада људи од којих према истраживањима скоро 2 500 мојих Сокочана.

Није народ збуњен како неки мисле нити је збуњено бирачко тијело СДС-а, ма колико неки смутљивци то покушавали да представе. Народ јасно разумије политику и политичко, као што схвата да када је ријеч о комеморацији и култури сјећања страначка политика нема смисла нити јој је ту мјесто.