Фото: СРНА

На Атлетском првенству БиХ за млађе јуниоре које је одржано јуче на Сокоцу, на коме је учестовало око 200 атлетичара из 27 клубова из Републике Срспке и Федерације БиХ, највише златних медаља освојио је сарајевски клуб „Сарајево“.

Неђо Ђуровић, тренер соколачког Атетског клуба „Гласинац“ који је био домаћин овог такмичења, рекао је Срни да је такмичарски програм трајао четири часа и да је све добро протекло, а да је киша ометала атлетичаре да постигну још боље резултате.

Он је навео да је у неким дисциплинама било и изборно првенство за балканска и европска првенства која слиједе у наставку ове сезоне и да су многи млади атлетичари били близу те норме.

Ђуровић је похвалио наступ скакачице у даљ из Атлеског клуба „Сарајево“ Емине Омановић, која је јуче скочила 5,31 метара, нешто испод свог личног рекорда који је 5,87 метара.

Он је запазио и наступ Аријана Милиција из Атлетског клуба „Сарајево“ који је у дисциплини трка на 110 метара препоне имао резултат 15,75 секунди.

Према његовим ријечима, једна од успјешних младих атлетичарки је Маша Гарић из Атлетског клуба „Нови Град“ из Сарајева која је истрчала одличан резултат 1:02.68 секунди на 400 метара препоне.

Ђуровић је нагласио да је било доста добрих резултата код атлетичара из Сарајева, Тузле, Бањалуке, Читлука и Мостара, пред којима је сезона у којој ће постићи још боље резултате.

Вахида Козић из Атлетског клуба „Сарајево“ рекла је Срни да је из овог клуба на Сокоцу наступило 60 такмичара и да желе да оправдају епитет прошлогодишње најуспјешније спортске екипе у БиХ.

Тренер у АК „Сан“ иза Прњавора Далибор Врховац и делегат на овом такмичењу испред Атлетског савеза БиХ задовољан је резулататима четири члана овог клуба који је један од бољих у БиХ.

На тамичењу на Сокоцу ван конкуренције су наступали јуниори који настоје да испуне норме за свјетско првенство.