Фото: Ј.Ћајић

У организацији Установе за предшколско васпитање и образовање Соколац данас је одржан традиционални дјечији маскенбал. Најмлађи суграђани који похађају ову установу након шетње кроз град представили су се публици на платоу испред зграде општине.

Годинама уназад васпитачи и дјеца вртића креативношћу превазилазе сами себе и своје родитеље развеселе приредбама, манифестацијама, маскенбалима које вриједно припремају. Млађе јасличке групе „Цвјетићи“ и „Сунцокрети“ маскенбал су обиљежили у склопу вртића, док су дјеца старијих група суграђане почаствовали шетњом кроз град, од вртића до платоа општине гдје су извели своје кореографије.

Фото: Ј.Ћајић

Присутне је поздравио начелник општине Соколац Милован Бјелица.

– Општина Соколац је значајну пажњу посветила Установи за предшколско васпитање у протеклим годинама, створили смо све услове за несметан рад особља и угодан боравак дјеци у овој установи. Значајна средства смо уложили у реконструкцију објекта ове установе, набавку намјештаја и дидактичког материјала.

Фото: Соколац-срце Романије

Спој искуства кадрова који су свој радни вијек провели радећи у овој установи и младих нараштаја који су употпунили овај колектив даје одличне резултате, па је соколачки вртић једна од најуспјешнијих и најорганизованијих предшколских установа на овим подручјима. Драго ми је да на подручју наше општине не пада број рођене дјеце, што показује велика потражња за уписом у вртић. Полазницима ове установе желим да крену правим путем, да израсту у одговорне и озбиљне људе и да једног дана са овог мјеста поздрављају генерације које ће доћи, казао је Бјелица.

Фото: Ј.Ћајић

Тема овогодишњег маскенбала била је усклађена са називима редовних група цјелодневног боравка: Цвјетићи, Сунцокрети, Совице, Бубамаре, Пчелице, Звјездице, Лептирићи и Звончићи. Поред редовних група у маскенбалу су учествовале и двије групе предшколаца припремног програма у години пред полазак у школу.