Фото: Pixabay

​Ова тинктура је одлична за јачање срчаног мишић, али и за особе који већ имају проблема са притиском, артериосклерозом, ангином пекторис или код срчаних мана и нервозе срца.

Тинктура ефикасно утиче и на умирење живаца, односно код стреса и лошег осјећаја у грудима и срцу изазване психичким проблемима.

Добра је и за превенцију за оне који тренутно немају никакве симптома, али брину за своје здравље и желе оачати своје срце.

За прављење тинктуре могу се користити и плодови са листовима који се прије потапања у алкохолу здробе…

Најбоље је да сами припремите тинктуру глога. За тинктуру су вам потребни цвјетови и листови глога. Тинктуру је најбоље правити са 96% медицинским алкохолом, али у недостатку истог може послужити и 70% алкохол. Измјерите 20 грама цвјетова и листова глога, исјецкајте их и прелијте са 100 милилитара алкохола. Наравно уколико желите више тинктуре сразмјерно увећајте количине. Састојке добро затворите у стаклену посуду и оставите да одстоји три недјеље на собној темпаратури. Након тога проциједите тинктуру која је спремна за употребу. Тинктура се узима 3 до 4 пута на дан и то 15 капи у мало воде, прије јела на празан стомак.

Важно је напоменути да најбоље резултате на срце и посебно на јачање срчаног мишића ова тинктура глога даје након три мјесеца коришћења. Имајте то у виду приликом прављења тинктуре тако да удмах користите мјеру од најмање 300 милилитара са 60 грама биљке како би имали довољне залихе за дужи период. За прављење тинктуре могу се користити и плодови са листовима који се прије потапања у алкохолу здробе, преноси Магазин Новости.