Фото: Ј.Ћајић

Асфалтирањем простора око два стамбена објекта израђена према пројекту ЦЕБ 2 приводе се крају радови везани за овај пројекат који је финансиран кредитним средствима Развојне банке Савјета Европе.

Начелник општине Милован Бјелица рекао је да ће у оквиру ових радова бити асфалтиран комплетан паркинг простор око зграда те приступни путеви укупне површине око 2.000 квадратних метара, те подсјетио да вриједност пројекта износи преко 4 милиона конвертибилних марака, уз учешће локалне заједнице од око 800.000 КМ.

– Пројектом ЦЕБ 2 локална заједница је уз помоћ Владе Републике Српске, Министарства за људска права и избјеглице БиХ, Министарства за избјегла и расељена лица Републике Српске, и међународних организација ријешила стамбено питање 64 породице које су добиле опремљене стамбене јединице. У току је припрема новог пројекта, за око 60 стамбених јединица за пријаву на јавни позив за ЦЕБ 3, казао је Бјелица.

Предсједник Кућног савјета зграде Војислав Василић истакао је задовољство станара који објаснио је да су савјет основали с циљем одржавања објекта и заједничких просторија те унапређења услова становања. Према његовим ријечима Кућни савјет ће се у наредном периоду укључити у вањско уређење зграде, сређивањем земљаних површина гдје планирају посадити украсно грмље и цвијеће те направити клупе за одмор.

Фото: Ј.Ћајић

Циљ пројекта ЦЕБ 2 који је покренуло Министарство за људска права и избјеглице БиХ, а у којем је учестовало Министарство за избјегла и расељена лица РС, је затварање колективних и алтернативних смјештаја који је финансиран кредитним средствима Развојне банке Савјета Европе.

Рођена 16. јуна 1986. у Сокоцу. Основну школу и гимназију завршила је у родном мјесту. На Филозофском факултету у Источном Сарајеву студирала енглески језик и књижевност. Дипломирала је 2011. године. Запослена у Инфо центру од 2012. године.