Из Демократског фронта синоћ је саопштено да бројне званице нису успјеле да дођу на Цетиње на прославу Дана Европе и побједе у Другом свјетском рату, јер су приласци граду били блокирани, што је „још један инцидент којим екстремисти из овога мјеста показују да су себе оградили од остатка Црне Горе“.

Из ДФ-а наводе да су лидери и посланици овог блока били позвани да присуствују прослави у организацији амбасадора ЕУ у Црној Гори Кристине Оане Попе, али да су приласци Цетињу били блокирани код Белведера и на уласку у ову варошицу.

– Ово је још један инцидент којим екстремисти из овога мјеста показују да су себе оградили од остатка Црне Горе и да су у сукобу не само са собом и својом традицијом, него са свима који им се причињавају да су непријатељи – оцијењено је из ДФ-а.

ИЗ ДФ-а поручују да је ово је важна порука за ЕУ, те позивају све међународне организације са сједиштем у Црној Гори да важне датуме обиљежавају у Подгорици или неком другом граду, који ће их дочекати без мржње, као домаћин и гдје су сви добродошли.

– Нажалост, Цетиње више није ништа од тога, већ локација која је одабрана за стјециште екстремиста и фашиста. То је несрећна судбина ове некада престонице која је изњедрила некада највеће људе у Црној Гори, а сада је тужна варош која тоне у свом бесмислу и утапа се у мржњи – истиче ДФ-а.

У ДФ-у се искрено надају да ће генерације које долазе вратити Цетиње традицији, чојству и правим вриједностима, те се извињавају делегацији ЕУ што делегација овог блока није били у могућности да присуствује важном догађају.