Фото: Соколац-срце Романије

Скупштина Борачке организације Републике Српске данас је у Бијељини разријешила досадашњег предсједника БОРС, Миломира Савчића, са те функције, сазнаје Српскаинфо.

Савчић је смијењен одлуком 69 делегата, а одлучено је да бивши предсједник БОРС, који практично од августа није обављао своје дужности, буде изабран за почасног предсједника Борачке организације Српске.

– Ово скупштинско засједање је завршено, а ускоро би требало да буде познато када ће бити заказано ново, на којем би требало да се изабере нови предсједник БОРС – истичу наши саговорници.

Како је Српскаинфо већ објавила, за насљедника генерала Миломира Савчића на позицији предсједника БОРС конкуришу предсједник БО Градишка, Милован Гагић, предсједник БО Соколац, Жељко Лалић, те предсједник Борачке организације у Броду, Зоран Видић.

Подсјећамо, генералу Миломиру Савчићу, који је оптужен за ратне злочине, Суд БиХ је 9. августа одредио притвор. Дан касније полиција га није нашла на адреси, због чега се званично води да је у бјекству и да није на територији БиХ.

Од тада је Борачка организација Српске била практично “обезглављена”, а највећи дио Савчићевих послова обављао је предсједник Предсједништва БОРС, Александар Савић.