Мало научних истраживања је урађено посебно о води са лимуном, али постоје истраживања о предностима лимуна и воде одвојено. Ево начина на које ваше тело може да има користи од воде са лимуном:

Хидратација

Вода је најбољи напитак за хидратацију, али многи је не пију довољно. Додавање лимуна побољшава укус воде, што може да вам помогне да је пијете више.

Добар је извор витамина Ц

Агруми попут лимуна су богати витамином Ц, примарним антиоксидансом који помаже у заштити ц́елија од оштећења слободних радикала. Иако лимун није на врху листе цитруса са високим садржајем витамина Ц, они су његов даље добар извор. Сок од једног лимуна обезбеђује око 18,6 милиграма витамина Ц. Препоручена дневна количина за одрасле је 65 до 90 милиграма.

Квалитет коже

Витамин Ц који се налази у лимуну може да помогне у смањењу бора на кожи и оштећења од сунца. Ако ваша кожа изгуби влагу, постаје сува и склона борама.

Помаже варење

Неки људи пију воду са лимуном као дневни јутарњи лаксатив како би спречили затвор. Пијење топле воде са лимуном када се пробудите може да помогне вашем систему за варење да се покрене.

Камен у бубргу

Лимунска киселина у лимуну могла би да помогне у спречавању камена у бубрегу. Цитрат, компонента лимунске киселине, чини урин мање киселим. Ако пијете воду са лимуном, не добијате само цитрат, већ и воду која вам је потребна да спречите или избаците камење, пише Хеалтхлине.