Удружење грађана „Свети Василије Острошки“ организује другу „Туцијаду“ на Васкрс у порти Цркве Светог пророка Илије на Сокоцу, у сарадњи са Црквеном општином Соколац.

Из овог удружења најавили су да ће се на „Васкршњој туцијади“ учесници у доби до 15 година такмичити у туцању васкршњих јаја, те да ће жири одабрати троје најљепше ручно нашараних јаја.

Организатори позивају сву дјецу, њихове родитеље и суграђане да им се на дан Христовог васкрсења придруже на „Туцијади“ у порти Храма Светог пророка Илије Соколац од 13.00 часова.

Шарање јаја биће одржано на Васкрс, а учешће није ограничено бројем година.

„За све учеснике у украшавању јаја биће обезбијеђен потребан материјал за реализацију њихових идеја, а на такмичарима који буду учествовали у туцању фарбаним јајима је да понесу јаје за које вјерују да ће бити најуспјешније“, навели су из Удружења „Свети Василије Острошки“.

За најуспјешније и најкреативније васкршење јаје обезбијеђене су пригодне награде, а пријаве за „Васкршњу туцијаду“ вршиће се на дан такмичења, 24. априла, у порти Цркве, поручили су организатори.