Сокочанка Анђела Косорић, члан Карате клуба „Омладинац“, освојила је бронзану и златну медаљу, наступајући за факултет безбједносних наука Републике Српске на „Полицијади 2022“.

Тренер „Омладинца“ Огњен Шаровић нагласио је да је Косорићева у протекла два дана освојила треће мјесто у борбама појединачно у категорији до 65 килограма и прво екипно у борбама за жене.

Он је рекао Срни да је веома задовољан резултатима Косорићеве, која већ 12 година тренира у овом клубу, те додао да је она мајстор каратеа – црни појас први дан.

Анђела Косорић изјавила је Срни да је поносна на свој факултет због освојеног пехара и првих мјеста у већини дисциплина, али и на своје резултате у појединачном и екипном наступу.

„Конкуренција је била тешка у оба наступа, али сам успјела у борбама појединачно освојити треће и екипно прво мјесто“, нагласила је Косорићева.

За њу је то, како каже, посебан осјећај јер први пут учестује на „Полицијади“, као студент прве године Факултета безбједносних наука, иако је као члан „Омладинца“ до сада доносила медаље са разних турнира и такмичења.

Косорићева је нагласила да се увијек радо враћа на тренинге у свој Карате клуб на Сокоцу, иако због студија највише времена проводи у Бањалуци.

На „Полицијади 2022“ у Бањалуци учестовало је у протекла два дана 720 радника Министарства унутрашњих послова Републике Српске, такмичећи се у кросу, џудоу, каратеу,стрељаштву,баскету, малом фудбалу, одбојци и шаху.