Одбојкашице „Гласинца“ су у суботу побједом од 3:1 над требињским „Леотаром“ одиграле посљедње 22. коло Прве лиге Републике Српске и такмичење завршиле на петој позицији са освојених 37 бодова.

Током такмичења у овој сезони, оствариле су тринаест побједа и девет пораза.

Тренер овог клуба Марко Обреновић је анализирао такмичење, задовољан је оствареним пласманом, уз напомену да би резултат био бољи за једно или два мјеста да комисија није одузела два поена „Гласинцу“.

– За утакмицу са „Иновом“ из Бањалуке смо имали више играчица са повишеном температуром. На вријеме смо јавили да се утакмица одложи, да није могуће путовање и испоштовали смо сва правила и прописе која налаже Одбојкашки савез, међутим, наишли смо на неразумијевање од стране директора такмичења и утакмица је регистрована 3:0 у корист противника – навео је Обреновић.

Он је посебно истакао да је ово такмичење одиграно са само једним сениором, капитеном Дијаном Ашоњом, која је дала све од себе и водила цијелу екипу, како на тренинзима, тако и на утакмицама.

– Афирмисано је још играча из млађих селекција, попут Теодоре Зечевић која је стандардни играч иако је 2005. годиште, затим Христина Гладанац која је израсла у врсну одбојкашицу и могу да кажем, превазишла и моја очекивања. Уз свој велики труд, изнијела је терет одбране уз Теодору и капитена Дијану – нагласио је он.

Према његовим ријечима, велику је улогу у свему имала техничар – Ана Ашоња која је иначе сестра од капитена клуба. Имала је огромну одговорност да задовољи све критеријуме и систем игре који је тражен. Како Обреновић истиче, са њом је екипа добила на сигурности, али и на неки начин се доста разиграла под њеном командом.

Он је још издвојио Ану Батинић, Милицу Вујичић, Софију Радијељац, Марију Бојат и Анђелу Смиљковић, али и поменуо све остале одбојкашице које дају немјерљив допринос да ОК „Гласинац“ опстаје у Првој лиги РС.

Одбојкашица и техничар у тиму Ана Ашоња, оцијенила је да све екипе могу бити побједници, што се и показало када је „Гласинац“ савладао првопласираног „Борца“.

– Дешавају се понекад неке осцилације међу тимовима, па дође до губитака или побједа који се нису могли очекивати. Битан је труд, воља, али и срећа на терену. Били смо трећи на табели, затим су услиједила два пораза, нисмо били у пуном саставу, дали смо све од себе и задржали смо пету позицију – казала је Ашоња.

Она је објаснила која је то улога техничара у тиму:

– Сваку лопту из пријема, као техничар морам да упутим нападачу, да би се остварио поен. Понекад је велики притисак, првенствено када се губи меч и често се дешава да кривим себе да нисам добро процијенила коме да додам лопту – навела је она и додала да никада није издвајала сестру и њој упућивала више лопти него осталим саиграчицама.

У такмичењу Прве лиге РС такмичило се дванаест екипа, а првопласирани је ОК „Борац“ из Бањалуке који је освојио 55 бодова.

За соколачке одбојкашице нема паузе, јер се већ за предстојећи викенд игра Куп РС. „Гласинац“ ће бити гост екипи „Волеро“ са Пала, која се такмичи у Другој лиги Републике Српске.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.