Усвојен Извјештај о раду начелника за 2021. годину (ВИДЕО)

12. редовна сједница Скупштине општине Соколац

0
Фото: Ј.Ћајић

Одборници Скупштине општине Соколац на данашњој сједници су усвојили Информацију о раду за 2021. годину Основног суда Соколац, Пореске управе ПЈ Соколац и Полицијске станице Соколац, те Извјештаје о раду и информацију о успјеху ученика у учењу и владању на крају првог полугодишта Основне школе „Соколац“ и Средњошколског центра „Василије Острошки“ Соколац. Усвојени су извјештаји о раду за 2021. годину и Програм рада за 2022. годину Народне библиотеке „Соколац“, Туристичке организације, Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“, Центра за социјални рад, ЈП „Инфо Центар“ и ЈУ Спортско-рекреативни центар „Гласинац“. Подршку одборника нису добили Извјештаји Установе за културу „Перо Косорић“, Установе за предшколско васпитање и образовање „Соколац“ те ЈКП „Соколац“.

Предсједник клуба одборника СНСД-а Ђорђе Радић захвалио се клубу одборника СДС-а који је подржао установе у којима су директори кадрови СНСД-а, наводећи то као доказ да сви раде у интересу грађана.

– Добили смо подршку Скупштине и мислим да се и у народу види напредак и искорак у функционисању тих предузећа. Када је ријеч о предузећима чији извјештаји нису подржани, сматрамо да извјештај Установе за предшколско васпитање и образовање није направљен реално, код Јавног комуналног предузећа „Соколац“ нема транспарентне јавне набавке, упитна им је смјена директора, прошле године нисмо подржали њихов извјештај, остајемо принципијелни и ове године иако је директор из наше скупштинске већине. Извјештај Установе за културу „Перо Косорић“ такође нисмо подржали због тога што није реално да је исти у приходима и расходима као раније, рекао је Радић.

Фото: Ј.Ћајић

Начелник Милован Бјелица истакао је да се одборници као одговорни људи договарају о усвајању тачака, све у интересу грађана Сокоца, те да за одређене извјештаје одборници СДС-а, ПДП-а и ДНС-а нису гласали из принципијелних разлога.

Већином гласова данас је усвојен и Извјештај о раду начелника општине Соколац за период 1.1.–31.12.2021. године. Начелник сматра да није ни било разлога да не буде подржан.

– У извјештају стоји оно што је урађено, бројни успјешни пројекти, док ће се завршни рачун наћи пред одборницима на некој од наредних сједница. Морам посебно истаћи подршку Владе Републике Српске свим пројектима које је општина Соколац урадила и које је предала Министарству финансија. Наш циљ је да се ради у интересу грађана. Налазимо се на заједничком путу и договором можемо постићи много више, закључио је Бјелица.

Предсједник клуба одборника СНСД-а Ђорђе Радић не сматра да је овај Извјештај добар, али истиче да је усвајање ове тачке искорак напријед према сарадњи која предстоји око више пројеката.

Фото: Ј.Ћајић

– Када погледате у каквом су стању улице и какво је стање у општини јасно је да начелник не може ништа урадити без нас и без осталих нивоа власти, Града Источно Сарајево и Владе Републике Српске. Мислим да ћемо ми бити фактор окупљања који ће помоћи начелнику, као извршној власти, да проведе те пројекте, што ће и народ препознати. Покушаћемо да сарађујемо, ако то не буде дало резултате наставићемо да критикујемо, али ћемо прво пробати да помогнемо у рјешавању тих проблема, истакао је Радић.

Поред наведених тачака локални парламент је усвојио Одлуку о висини просјечне коначне грађевинске цијене 1m2 корисне површине стамбеног и пословног простора на подручју општине Соколац, Одлуку о утврђивању тржишне цијене неизграђеног градског грађевинског земљишта на подручју општине Соколац те Одлуку о расписивању конкурса за избор члана Општинске изборне комисије Соколац. За вршиоца дужности директора ЈЗУ Дом Здравља „Др Љубомир Ћеранић“на данашњој сједници је именована докторица Адријана Станар.

На приједлог начелника општине Милована Бјелице усвојен је Закључак да се Министарству Унутрашњих послова Републике Српске упути приједлог да се наредне године у Сокоцу 30. марта одржи тактичко-технички збор МУП-а РС у знак сјећања и поштовања на формирање Министарства унутрашњих послова и његове прве смотре која је одржана у Сокоцу 30. марта 1992. године.

Рођена 16. јуна 1986. у Сокоцу. Основну школу и гимназију завршила је у родном мјесту. На Филозофском факултету у Источном Сарајеву студирала енглески језик и књижевност. Дипломирала је 2011. године. Запослена у Инфо центру од 2012. године.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име