Функција коју су корисници Твитера тражили толико дуго – већ сада митско „дугме за уређивање“ заправо постаје стварност. Твитер је најавио да ради на томе да омогући корисницима да уређују своје твитове након што их објаве.

Идеја је да ћете моћи да исправите све грешке у куцању или грешке у твиту без жртвовања било каквих одговора, ретвитова или лајкова који су већ прикупљени. Твитер планира да почне да тестира ову функцију са претплатницима Twitter Blu-а у „наредним мјесецима“, саопштила је компанија.

Џеј Саливан, потпредсједник компаније за потрошачке производе, рекао је да је уређивање „најтраженија функција Твитера дуги низ година“, а компанија од прошле године истражује како да омогући ту функцију „на безбједан начин“.

– Без ствари као што су временска ограничења, контроле и транспарентност о томе шта је уређено, – едит би се могао злоупотребити за измјену записа јавног разговора – рекао је Саливан и додао: „Заштита интегритета тог јавног разговора је наш главни приоритет када приступамо овом послу“.

Бивши извршни директор Твитера, Џек Дорси, није био вољан да дода такву функцију у прошлости. Током разговора 2018. године, Дорси је изразио забринутост да би дугме за уређивање могло омогућити корисницима да промене значење твита након што он постане широко дијељен, а 2020. је рекао да Твитер „вјероватно никада“ неће додати ту функцију.

Чини се да се мишљење компаније о „дугмету за уређивање“ промијенило након што је Параг Агравал постао извршни директор.

Неколико дана касније, након што се испоставило да је Илон Маск купио 9,2 одсто удјела у компанији, први значајан твит извршног директора „Тесле“ био је да испита своје пратиоце да ли Твитер треба да дода дугме за уређивање. За је било 73,4 одсто.