Власеница је на свој конто уписала још три бода. На власеничком Градском стадиону, у 20. колу друголигашког Истока, савладан је и соколачки Гласинац 1936.

Домаћа екипа је од самог почетка меча преузела теренску иницијативу и размјеном кратких пасова покушавала доћи до противничког гола. Прву одличну прилику пропушта Колаковић када шутом са 16 метара погађа право у голмана гостију. Исти играча ускоро има још једну шансу, шутира са 20 метара, али Крунић је био сигуран. У првом дијелу сусрета вриједан је помена и покушај Јањића, али лопта одлази поред стативе. Сокочани су се базирали на одбрану, да сачувају своју мрежу, и дубоким лоптама на свог најбољег играча Шуку, који је правио доста проблема одбрани домаћих, покушавали доћи до поготка, али Мајсторовић и Мијатовић су били на висини задатка, и на одмор се одлази без погодака.

У друго полувријеме Власеница улази одлучније и након десетак минута игре резултат се мијења. Резервиста Јовановић и Колаковић на шеснаест метара размјењу кратке пасове, новајлија у дресу Власенице између два штопера гура лопту до Небојше Ковачевића, кога, неспретним стартом, у казненом простору руши Пејановић, а судија Ђукић без дилеме показује на бијелу тачку. Најискуснији играч у дресу домаћих био је сигуран за 1:0, резултат који се испоставио као коначан. Сокочани из прекида покушавају да угрозе Честића, али штопери Власенице, у неколико наврата, одлично реагују и отклањају опасност. Власеница је имала још двије добре прилике до краја меча. Прву када млади Тешић шутира са дведесетак метара, али лопта је само окрзнула стативу, а другу када након проигравања Ковачевића и Ерделића лопта долази до Јањића, он шутира са неких шеснаест метара, али чувар противничке мреже је био сигуран.

Треба истаћи да је на овом сусрету судијска тројка свој посао одлично обавила.

Тријумфом над Сокочанима, Власеница је везала трећу побједу у прољећној полусезони и побјегла за четири бода свом сљедећем противнику, Стакорини, са којом је сусрет заосталог, 16. кола, чека већ у сриједу у Чајничу.

„Очекивано, одиграна је једна тврда утакмица између два велика ривала, два добра познаника. Сигурно је да смо били у улози фаворита, али због чињенице да нисмо имали неколико првотимаца: Челића, повријеђеног Ступара, који је окосница екипе, Вуксића, који је окосница средине терена, и још пар играча, меч је завршен минималним резултатом. Ми смо имали теренску иницијативу током свих 90 минута, а гост се опредијелио за чекање повољне прилике из контри. На срећу, оба наша искусна, добра штопера, Мајсторовић и Мијатовић, била су на терену и спријечила једног од најбољих играча у лиги, Шуку, да угрози нашег голмана. Задовољан сам и игром и залагањем својих играча, а поготово тиме да смо уписали сва три бода“, казао је Ђуро Вуксић, предсједник Власенице.

Огњен Крешталица, тренер Гласинца 1936, каже да је његов тим у Власеницу стигао ослабљен.

„Фер и коректна утакмица. Имали смо неке прилике у оба полувремена, које нисмо, из контри, транзиција, искористили. У другом полувремену су Власеничани имали нешто већу иницијативу, а то је све посљедица нашег нетренирања. Данас ми је фалило неколико стандардних играча. На прошлој утакмици на располагању сам их имао двадесет, данас само шеснаест. Неки раде, неки су прехлађени. Примили смо погодак несрећно, из пенала, али идемо даље. Чека нас заостала утакмица са Романијом у сриједу, у недјељу са Вележом, пробаћемо да их добијемо и да наставимо даље“, каже тренер Сокочана.

Власеница је, са 34 бода, пета на табели Друге лиге, група Исток, док је Гласинац 1936 тринаести, са 21 бодом.

Фото: Власеница 24

ФК „ВЛАСЕНИЦА“ ВЛАСЕНИЦА – ФК „ГЛАСИНАЦ 1936“ СОКОЛАЦ
1:0 (0:0)

Друга лига ФС РС – исток
Сезона:
2021/2022
Коло:
XX
Стадион:
„Градски“
Гледалаца: 70

СУДИЈЕ:
Ђукић Стефан (Угљевик)
Јовић Раденко (Бијељина)
Елезовић Ристо (Бијељина)

ДЕЛЕГАТ:
Војводић Александар (Милићи)

СТРИЈЕЛЦИ:
1:0
Ковачевић Небојша (61′) – једанаестерац

ФК „ВЛАСЕНИЦА“

Честић, Јањић, Мијатовић, Колаковић (од 77′ Рељић), Гужвић (од 46′ Јовановић), Н.Ковачевић, Тешић, Мајсторовић, М.Ковачевић, Ерделић, Богичевић

Тренер: Јањић Владимир

ФК „ГЛАСИНАЦ 1936″

Крунић, Чортан, А.Јоловић (од 55′ Дупљанин), М.Пејановић, Новосел, Витомир (од 89′ Петрић), М.Вуковић (од 82′ Марић), Шука, Лиздек, Ми.Вујичић, Лончаревић

Тренер: Крешталица Огњен