Представници Удружења „Заједно у БиХ“ и Организација Црвеног крста „Романија“, јуче су у кабинету начелника општине Соколац потписале Уговор о сарадњи у склопу кога је обазбијеђена вриједна донација од 20.000 КМ за организацију Црвеног крста из Сокоца.

Потпредсједник Удружења „Заједно у БиХ“ Алмир Ишерић, изразио је захвалност начелнику општине Соколац Миловану Бјелици на пријему, те најавио да ће након данашње донације за ову локалну заједницу бити још помоћ у наредном периоду.

„Данас смо на Соколац довезли комби помоћи,која се састоји од болесничког кревета на електронски погон,једних специјалних скупоцјених колица за дјецу са потешкоћама у развоју, ролатора за старе и немоћне, пелена за малишане и за одрасле, улошака за старије госпође инеколико пакета хране“, навео је Ишерић.

Он је нагласио да Удружење „Зајендо у БиХ“броји 80 организација на нивоу БиХ и изразио задовољство што је данас ојачано још једним чланом – Општинском организацијом Црвеног крста „Романија“ са Сокоца.

Према његовим ријечима „Заједно у БиХ“ је удружење које ојачава остала удружења и њихов рад и организацију цивилног друштва.

„Имамо много пријатеља по дијаспори који би заиста и на овом повратничком нову, а и на социјалним програмима уопће да донирају, али да та помоћ баш иде у праве руке“, истакао је Ишерић.

Он је нагласио да су за орагнизовање помоћи потребни подаци о грађанима којима је неопходна таква помоћ, у помагалима, пеленама, храни и захвалио се доаторима у име удружења и грађана до којих ова помоћ стиже.

Секретар Општинске организације Црвеног крста „Романија“ Драженко Вукојичић захвалио је удружењу „Заједно у БиХ“ , као и начелнику општине Соколац који овакве хуманитарне организације помажеу складу са могућностима локалне управе.

„Ми смо ту да помогнемо онима којима је наша помоћ потребна не гледајући ни на вјеру, ни на нацију, ни на политичку припадност и ја гарантујем у име колега из Црвеног крста „Романија“ да ће ова помоћ бити уручена онима којима је неопходна“, изјавио је Вукојичић.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.