Фото: Соколац-срце Романије

СРИЈЕДА, 30. МАРТ 2022. ГОДИНЕ

11,00 сати – Пријем Делегације ветерана служби безбједности код начелника Општине Соколац. (зграда Општине Соколац).

11,20 сати – Прес конференција о значају 30. Марта 1992. и активностима Ветерана служби безбједности Републике Српске (ВСБРС), у вези с тим, и другим значјнијим датумима који се односе на учешће припадника МУП-а РС у Одбрамбено отаџбинском рату, те одговори на евентуална новинарска питања.

Планирано је да се медијма обрате:

Радован Пејић, предсједник Подружнице ВСБРС Источно Сарајево – ставови иницијативе и приједлози у вези са обиљежавањем овог и других датума, о актуелним и будућим активностима на унапређивању организације, рада и односа према Ветеранима служби безбједности;

Милован Бјелица, начелник општине Соколац – значај прве смотре „милиције Српске Републике Босне и Херцеговине“ 1992. на Сокоцу

12,00 сати – Прислуживање свијећа, полагање вијенаца, цивјећа и помен за погинуле и преминуле припаднике МУП-а и ВРС.  ( Централно Спомен обиљежје на Сокоцу)

Планирано је да вијенце положе: представници МУП-а РС, БОРС-а, Града Источно Сарајево, општина и борачких организација Соколац и других општина регије, чији представници буду присутни и Ветерана служби безбједности Републике Српске.

12,30 часова, посјета Спомен соби посвећеној погинулим борцима.

13,00 часова – пријем за делегације и новинаре (домаћини начелник Општине, предсједник Регионалног одбора БОРС-а и предсједник ВСБ РС)