У Полицијској управи Источно Сарајево данас је одржана редовна конференција за новинаре, на којој су од стране руководства Управе презентовани резултати рада за мјесец фебруар текуће године.

Начелник ПУ Источно Сарајево Бранимир Шеховац оцијенио је стање безбједности на подручју Управе као стабилно и задовољавајуће. Нису евдентирана тежа кривична дјела, нити нарушавања јавног реда и мира у већем обиму. Остварени су јако добри резултати у области злоупотребе опојних дрога. Расвијетљеност кривичних дјела по непознатом починиоцу износи око 70 % док је укупна расвијетљеност кривичних дјела 86%.

Регистрована су 43 кривична дјела, поднесено 38 извјештаја надлежном тужилаштву против 43 лица. Од укупног броја извршених кривичних дјела, 11 кривичних дјела је по непознатом починиоцу, од који је 14 расвијетљено. Из области организованог криминалитета обрађено је 37 предмета у вези са злоупотребом опојних дрога, поднесна су два извјештаја о почињеном кривичном дјелу тужилаштву против пет лица, поднесена два захтјева о покретању прекршајног поступка из ове области и издато 32 прекршајна налога. Пронађено је и одузето 5.449,7 грама марихуане и 38,17 грама спида. Евидентирана су два кривична дјела из области привредног криминалитета и поднесена два извјештаја, против два лица.

Забиљежено је 31 нарушавања јавног реда и мира. Поднесено је пет захтјева за покретње прекршајног поступка и издата су 32 прекршајна налога. У структури прекршаја најчешћи су туча и физички напад у седам случајева. Забиљежено је смањење броја саобраћајних незгода за 14,3%. Догодило се 48 саобраћајних незгода, једна са погинулим лицем, двије са теже повријеђеним лицима, седам са лакше повријеђеним лицима и 38 са материјаном штетом.

Регистровано је 2270 прекршаја из области саобраћаја, док су из саобраћаја искључена 148 возача ( највише због вожње под дејством алкохола 108 возача).

Полицијска управа Источно Сарајево наставља и даље да спроводи своје планске превентивне и репресивне активности, у циљу подизања стања безбједности на виши ниво.