Данас је потписан Меморандум о разумијевању између Општине Соколац и новорегистроване компаније „Гранд Солар Соколац“ о сарадњи у области развоја ове локалне заједнице.

Након састанка, начелник Милован Бјелица је истакао да је са бројном делегацијом из Пољске, Литваније, Србије и Републике Српске разговарао о сарадњи општине Соколац са представницима компанија које се баве производњом енергије из обновљивих извора.

– Потписани Меморандум се односи на област културног насљеђа, економског раста, едукације, спорта и инвестиција у обновљиве изворе енергије. О овој теми се и раније разговарало, па је резултат тих сусрета недавна регистрација компаније „Гранд Солар Соколац“ са сједиштем у нашој општини. Разговори ће бити настављени – увјерен је Бјелица.

Према његовим ријечима, план је да се ова компанија бави производњом енергије из обновљивих извора, као и да је гостима предложио да се за овако велике пројекте обрате Влади Републике Српске, ресорним министарствима и републичким институцијама које се баве одобравањем концесија за земљиште и инвестиције.

Велико је задовољство што су представници ових компанија оцијенили Републику Српску, Град Источно Сарајево и нашу локалну заједницу као потенцијалне локације за инвестиције. Ријеч је о великом пројекту постављања соларне електране на локалитетима Тукови и Лубурић Поље на подручју општине Соколац. Уколико се реализује овај пројекат, становништво ће осјетити видан бољитак од успостављања оваквих објеката, а самим тим, инвеститори ће за собом повести још заинтересованих компанија – нагласио је начелник.

Циљ овог Меморандума о разумијевању је да успостави основу за институционални однос сарадње у циљу подстицања и унапређења економске, техничке и административне билатералне сарадње у области културе, образовања, спорта, и обновљивих извора енергије на основу обостране користи, једнакости и реципроцитета.

Рођена 26. априла 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. У Источном Сарајеву на Филозофском факултету студирала журналистику (2007–2013) и стекла звање дипломирани новинар. Запослена у Инфо центру Соколац од 2013. године.