Рогатица убједљиво савладала Соколац (ВИДЕО)

Аутор: Сретен Митровић

0

У комшијском дербију 20-тог кола Прве кошаркашке лиге Републике Српске синоћ су се у Рогатици састали домаћа екипа „Рогатица“ и екипа Сокоца.

Према очекивању и уз подршку скоро пуног гледалишта у спортској дворани у бившем комплексу „Ротекс-Алпо“, сасвим заслужено побједа је припала екипи Рогатице са убједљивих 80:55. По четвртинама резултат је био 19:14, 16:19, 31:7,14:15.

Да су домаћи доминирали током цијеле утакмице показује податак да гости ни у једном дијелу игре нису чак ни изједначили резултат. Најближи су били пред крај првог полувремена када је на семафору било 35:33.

Трећа четвртина и остали дио наставка игре уз „дириговање“ са клупе тренара Младена Шибалије и његовог помоћника Драгана Којића, припали су домаћој екипи. Посебно се игром и залагањем истакао Божидар Балчаковић који је постигао 13 кошева. По 13 кошева постигао је и Лука Радмиловић и капитен екипе Немања Окиљевић, а бриљиро је и Никола Пилиндавић са великих 16 кошева. Осам кошева постигао је Борис Самарџић, седам Мирослав Милидраг, пет млади Миле Рацковић, три Дејан Ивковић и два Милош Шушић. Још сау играли, али се нису уписали међу стријелце, Бојан Пухалац, Стефан Окиљевић и Никола Буљугија.

У екипи Сокоца убједљиво најбољи био је капитен Немања Печеница са 22 коша, а ево учинка и осталих актера овог сусрета: Страwтер Ницхофас 10, Игор Ђерић 7, Михајло Шалић 4, Мирослав Ковач 12. Још су играли: Милан Абазовскиј, Михајло Мићић и Ђорђе Јовновић, а водио их је тренер Томислав Тамбурић. Судили су, коректно, Горан Мајсторовић, Светолик Маријановић Спасоје Тијанић.

Са овом побједом екипа Рогатице и даље конкурише за неко од првих четири мјеста на табели и доигравање за првака који ће директно ући у Премијер лигу БиХ. Да се то и оствари у наредна три кола мора се добро запети и у одбрани и у нападу, јер ће, по свему судећи, одлучивати и кош разлика.

Младе чланице групе Зумба Спортско-рекреативног друштва „Викторија“ и на овој утакмици имале су своје минуте. Максимално су их искористиле на задовољство присутних гледалаца, поготово својих мама, тата и по неке тетке, баке и деке.